Wat te doen tegen eczeem?


Wat te doen tegen eczeem? Wij zochten het voor je uit:

Eczeem is een afwijking in de genen die zich uit in je huid. Personen die dit hebben zijn allergisch voor een bepaalde stof of zonder reden. Het uit zich met huidirritatie, dit kan droog en nat zijn.

Bij een droge uitslag heb je een kurkdroge huid en als je zweet dan prikt dat in je huid.

Natte plekken op je lichaam lijken op brandwonden. De plekken zijn rood. Als je krabt dan komt er vocht op de wonden wat een lekker gevoel is. De pijn verzacht de jeuk. De jeuk is het ergste, slapeloze nachten en niet warm kunnen douchen zijn nare gevolgen van eczeem.

Eczeem komt in de meeste gevallen door een allergische reactie op een bepaalde stof. Bij sommige mensen is het gewoon een periode dat ze eczeem hebben of het verdwijnt ineens. Je kunt je in het ziekenhuis laten testen of je allergisch bent voor een bepaalde stof. Daarbij krijg je een grote pleister op je rug en krasjes in je vel. Daar druppelen ze verschillende vloeistoffen op. Als het krasje rood en dik word ben je allergisch voor de stof. Daarna bespreek je met de arts wat je wel en niet mag hebben of welk dier dit veroorzaakt.

Als er geen duidelijke oorzaak is van je eczeem kan je er helaas weinig aan doen. Het enige wat dan helpt is eigenlijk hormoonzalf, een zeer agressieve zalf die je eczeem laat verdwijnen binnen eenpaar dagen. Helaas komt het daarna weer even erg of zelfs erger terug. Bovendien kan de zalf tot onvruchtbaarheid leiden bij langer dan een jaar gebruik ervan.

Wat kan je doen om de jeuk te minderen?

Neem een lauwe douche in plaats van een hete douche.
Sport zo min mogelijk om zweten tegen te gaan.
Draag katoenen kleding.
Verschoon je bed regelmatig.
Gebruik geen agressieve shampoo of douchegel.Plaats een reactie