Wat te doen tegen zweetoksels?


Wat te doen tegen zweetoksels? Wij zochten het voor je uit:

We hebben het allemaal al eens meegemaakt. Je zit op een feestje met een mooiste kleren aan en daar zijn ze: de kringen onder je oksels. Iedereen zit je aan te staren en jijzelf voelt je er superongemakkelijk bij. Natuurlijk zijn er verschillende oplossingen voor dit probleem!

Tip 1. Je kan om te beginnen al starten met een goede lichaamshygiëne. De oksels goed wassen kan al heel wat problemen voorkomen.

Tip 2. Het regelmatig scheren van je oksels voorkomt ook sterke zweetgeur. Bij mensen die de oksels niet scheren blijft het zweet en de geur namelijk in het okselhaar hangen. Doordat de haren deze zweetgeur vasthouden mag je eender welke andere trui aantrekken, je zal steeds de geur van het zweet blijven ruiken.

Tip 3. Je kan ook gebruik maken van een goede deodorant. Let hierbij op! Er bestaan deodorants die de geur verbergen, en antitranspirants die het zweten tegengaan. Let op met het gebruik van deze laatste want deze blijken schadelijk zijn op termijn voor de huid bij regelmatig gebruik. Deodorant en antitranspirants bestaan tegenwoordig al in verschillende vormen. Je hebt de sprays, de sticks en de rollers. Sticks blijken iets effectiever dan gewone sprays maar ruiken dikwijls niet zo lekker.

Tip 4. Ook kan je tegenwoordig al pads kopen die je in je kledij kan plakken er hoogte van de oksel. Je haalt de beschermlaag van de pad en plakt hem in je blouse, Tshirt, pull. Hij is geheel onzichtbaar en zeer efficiënt. Geen last meer van kringen. Wel zijn deze pads niet zo goedkoop als je er dagelijks gebruik van moet maken. Deze pads zijn te koop bij de plaatselijke drogist.

Tip 5. Mensen die met bovenstaande tips niet geholpen zijn gaan best eens langs bij de huisarts. Verschillende mensen hebben zweetklieren die te snel werken waardoor ze met een overmatige zweetproductie te kampen hebben. In dat geval helpen deo of pad niet en moeten vaak de zweetklieren operatief verwijderd worden.Plaats een reactie