Wat kun je doen tegen snurken?


Wat kun je doen tegen snurken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Heeft u overgewicht ? Voelt u zich constant slaperig ? Worstelt u met ademhalen gedurende de slaap ? Heeft u hoge bloeddruk ? Als dat zo is, raadpleeg dan een dokter die gespecialiseerd is in slaapstoornissen. Dit zijn allemaal veelbetekenende tekens van slaapapneu.

Tip 2 Gebruik een enkel laag kussen. Het slapen op teveel kussens kan de neusholte uitrekken en verkleinen. Alhoewel, als u een verstopte neus heeft, verhef dan het hoofd door wat boeken onder het matras te leggen om een betere drainering aan te moedigen.

Tip 3 Probeer op uw buik te slapen, aangezien snurken minder waarschijnlijker zich voordoet in deze positie. U kunt anti-snurkkussens kopen, die ontworpen zijn om snurkers op hun zij de houden als zij slapen.

Tip 4 Neem een gezonde leefstijl aan. Extra gewicht, roken, alcohol en drugs verergeren het snurken.

Tip 5 Herzie uw medicijnen. Slaappillen, anithistaminen en andere medicaties verhogen het snurken.

Tip 6 Raadpleeg uw dokter als u vermoedt dat allergieen en neusverstopping het probleem veroorzaken. Let er op dat uw allergiemedicatie vrij is van antihistaminen.

Tip 7 Probeer een over-the counter neusstrip. Deze strippen houden de neusholte open en verlagen de verstopping om het snurken te verminderen.

Tip 8 Vraag uw tandarts over het gebruik van een oraal apparaat wat ontworpen is om snurken te verminderen.

Tip 9 Bespreek de behandelingen voor slaapapneu met een specialist in slaapstoornissen. Deze houden in operatie, radiofrequentie –behandeling en een slaapmasker wat de slaap bevordert.Plaats een reactie