Recept voor tiramisu


Recept voor tiramisu. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De benodigdheden

250 gram mascarpone
200 gram lange vingers
15 centiliter Amaretto
4 koppen espresso koffie
6 eetlepels suiker
6 eieren
snuifje zout
cacao poeder

Stap 2. De bereiding

We beginnen met het maken van de 4 koppen Espresso koffie.

Als de koffie klaar is voeg je hier de Amaretto aan toe.

Nu gaan we het eigeel en het eiwit scheiden.

Klop met de mixer de eierdooiers en de suiker op.

Voeg dan de mascarpone toe en mix dit geheel goed door.

Nu kloppen we de eiwitten met een snufje zout op.

Maak nu een mengsel van de opgeklopte eierdooiers en het opgeklopte eiwit.

Neem nu een grote schaal.

Bedek de bodem met wat van dit mengsel.

Dip de lange vingers in het koffiemengsel en leg deze vervolgens op de bodem.

Strijk hier dan een laagje van het mengsel over en wat cacao poeder.

Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder.

Zet nu de schaal minstens 2 uur in de ijskast.

Voordat je de Tiramisu gaat serveren kan je er best nog even wat cacao poeder over strijken.

Smakelijk.



Plaats een reactie