Recept voor appelkruimeltaart


Recept voor appelkruimeltaart. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 kilo appels
1 doosje rozijnen
2 zakjes vanillesuiker
2 eierdooiers
snuifje kaneel
80 gram fijne suiker
100 gram kristalsuiker
300 gram gezeefde bloem
200 gram boter
250 gram amandelspijs
100 gram maizena

Stap 2. De bereiding

Eerst schillen we de appels en snijden we deze in stukjes.

Laat de stukjes nu even aanstoven op een zacht vuurtje zodat de stukjes een beetje plat worden.

Doe hier nu de rozijnen bij.

Nu gaan we het zanddeeg maken. Hiervoor nemen we 150 gram bloem, de maizena, 80 gram fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, de ei dooiers en 100 gram boter.

Meng dit onder elkaar tot je een mooi zanddeeg krijgt.

Vet nu de bakvorm in met wat boter en bestrooi deze vervolgens met wat bloem.

Doe nu het deeg in de bakvorm.

We prikken met een vork enkele gaatjes in de bodem en verdelen dan de amandelspijs over de bodem.

Laat dit nu een vijftal minuten rusten.

Maak dan van 150 gram bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram boter en kaneel een kruimeldeeg.

Doe de appels en de rozijnen op de spijslaag, strijk dit glad en verdeel het kruimeldeeg over de vruchten.

Nu gaan we de taart 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Smakelijk!



Plaats een reactie