Recept ragout


Recept ragout. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 hoevekip
500 g ongepelde Noordzeegarnalen
1 selder
2 wortelen
1 ui
peterselie
kruiden
100 g tuinbonen
100 g cantharellen
1 bot basilicum
boter
1 glas room
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Als eerste snij je de uien, wortelen, selder en peterselie in stukjes.

Breng dit samen aan de kook in water waarin zout en peper is toegevoegd.

Na een paar minuutjes voeg je de kip toe en laat dit 20 minuten koken.

Na die 20 minuten haal je de kip eruit en laat deze afkoelen.

Nadat de kip is afgekoeld, haal je stukjes vlees van de kip.

Vervolgens zeef je het water waarin de kip is gekookt en breng ongeveer de helft weer aan de kook.

Hier doe je de tuinbonen in en laat ze garen in dit vocht.

De andere helft kook je in met een paar klontjes boter en slagroom.

Bak daarna de cantharellen en voeg ze in de saus.

Hierna is het tijd om het bord op te maken:

Leg de stukken kip op het bord met de gekookte tuinbonen eroverheen.

Hieromheen komen de garnalen met saus te liggen. Een blaadje basilicum erover en klaar om te eten!



Plaats een reactie