Recept Rabarber


Recept Rabarber. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

500 g rabarber
50 g boter
100 g bloem
1 zakje vanillesuiker
125 g suiker
1 snuifje kaneel

Stap 2. De bereiding

Haal het blad van de rabarber en snijd de stengels in stukjes.

Doe één dl water in een pan en breng deze aan de kook, voeg vervolgen de 75 gram suiker en rabarberstengels toe.

Laat dit ongeveer 6 minuten garen en kook het verder totdat het vocht een soort stroperig geheel is geworden.

Voeg eventueel extra suiker toe voor een zoetere smaak. Laat het hierna afkoelen.

Zet de oven op 200 graden, zodat deze kan voor verwarmen.

Stop de bloem, suiker, vanillesuiker, kaneel en boter in een kom en kneed dit tot een kruimelig deeg.

Dit kun je met je vingers doen, maar met een vork kan ook.

Doe de rabarbercompote in kleine schaaltjes die ovenbestendig zijn en doe hier wat kruimelig deeg overheen.

25 minuten in de voor verwarmde oven van 200 graden en wanneer het lichtbruin kleurt, kun je lekker smullen!

Eventueel met wat slagroom.



Plaats een reactie