Recept met zalm


Recept met zalm. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

Voor 200gr rauwe zalm: Een kleine eetlepel suiker, nog een iets kleinere eetlepel grof zout en idem zwarte peper, een tweetal takjes verse dille gehakt (of geknipt met de schaar, gemakkelijk!), een lekkere sterke whisky zoals Bowmore of Coal Isla, Bruichladdich,.. :

Stap 2. De bereiding

Ontdoe de zalm van eventueel bruin of vel of vet, verdeel in twee

leg in een stevig diepvrieszakje of dergelijk.

Schep een eetlepel of iets meer whisky erover, bestrijk dan met zout,peper en suiker, en leg de dille op één kant, beleg met de andere kant van de zalm.

Sluit het zakje goed.

Leg het in een kommetje (want whisky dreigt eruit te lopen indien niet goed dicht) en zet er iets zwaars op (een volle pot mayonnaise ofzo) en zo in de koelkast zo’n 24u minstens, liefst twee dagen.

Ontdoe de zalm van de kruiden, snij in fijne sneedjes en leg op een klein schoteltje en werk af met een takje dille.

Smakelijk.



Plaats een reactie