Recept hazenrug


Recept hazenrug. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

2 hazenruggen
1 ui
3 teentjes knoflook
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
4 reepjes sinaasappelschil
3 eetlepels rode wijnazijn
1 deciliter rode port
2 deciliter slagroom
1 theelepel mosterd
1 theelepel boter
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden.

Wrijf de harenruggen in met zout.

Leg deze op de bakplaat in het midden van de oven. Laat deze 14 minuten bakken.

Leg de harenruggen op het bord, dek ze af met aluminiumfolie.

Schenk het braadvocht in de braadpan, doe hier ui en knoflook bij gedurende tien minuten in laten trekken.

Neem nu azijn, sinaasappelschil, kruidnagel en kaneel, laat dit inkoken. Voeg port toe. Laat dit de helft inkoken.

Doe er slagroom door.

Laat het tot de helft inkoken.

Zeef de saus.

Doe er mosterd en boter doorheen.

Breng het met zout op smaak.

Haal met een mes het bot er uit. Snijdt het in plakjes en ga het serveren met saus er om heen.

Smakelijk!



Plaats een reactie