Hoe moet je een paprika pellen?


paprika

Als mensen het niet hebben voor paprika’s dan komt dat meestal door het velletje aan deze groenten.
Maar ook zonder deze reden is het een goed idee om de paprika te ontvellen.

Je kan dit met een dunschiller doen, maar je ziet zelf al wel in dat je dan heel veel kostbare groente mee hebt.

Voor 1 of twee paprika’s is de makkelijkste manier om de paprika’s aan een vleesvork te rijgen en boven de gasvlam te branden. Ze moet aan alle kanten gitzwart zien en blaren krijgen, dus regelmatig omdraaien is de boodschap. Als je geen gasfornuis hebt doe je het op de de volgende wijze.

Heb je meerdere paprika`s te ontvellen dan is het handiger en sneller de vruchtgroenten onder de voorverwarmde grill (250°) te schuiven tot het velletje zwartgeblakerd is (ongeveer 20 minuten)

Op welke manier je het ook deed, verpak ze in een boterhamzakje of in een kom met een folie over en laat ze zo 5 minuutjes ‘stomen’ en tegelijkertijd afkoelen. Het verwijderen van het velletje en de zaadjes gaat op deze manier veel makkelijker en tegelijkertijd is de paprika lichtjes gaargemaakt en zoeter.



Plaats een reactie