Hoe zorg ik dat mijn auto geen sloopauto wordt?


Hoe zorg ik dat mijn auto geen sloopauto wordt? Wij zochten het voor je uit:

In België gaan er jaarlijks gemiddeld 140.000 auto’s naar de sloop om er geheel of gedeeltelijk gerecycled te worden. Hier wil je uiteraard jouw auto niet bij hebben. Bij een sloperij ontvang je namelijk niet veel voor je voertuig. Een oudere auto die nog in goede staat verkeerd kun je daarentegen als occasie voor een mooie prijs van de hand doen. Hier volgen 3 praktische tips om te voorkomen dat je auto naar de sloop gaat.

1. Besteedt voldoende aandacht aan onderhoud
Een auto die regulier geserviced wordt gaat gemiddeld twee jaren langer mee. Naast de reguliere onderhoudsbeurten bij de garage is het belangrijk dat je ook zelf regelmatig nakijkt als de smeerolie, versnellingsbakolie en koelvloeistof op het juiste peil zijn. Voor auto’s ouder dan vijf jaar is het aangeraden om eens per maand de vloeistoffen te controleren. Je hoeft niet te wachten totdat het dashboard aangeeft dat een peil te laag is.

2. Kies voor de betere wegen (indien mogelijk)
Een slecht wegdek richt meer schade aan de auto aan dan je denkt. Door veelvuldig door kuilen of scheuren in de asfalt laag te rijden ontstaan er automatisch minieme spelingen in diverse onderdelen van de wielophanging. Kleine afwijkingen die na verloop van tijd steeds groter worden, waardoor ook de aangrenzende componenten zullen worden aangetast.

3. Wacht niet met verkopen tot je auto helemaal op is
De meest essentiële stap om te voorkomen dat je auto een sloopauto wordt, is om deze als occasion te verkopen op een moment dat ie nog in redelijke staat verkeert. Vanwege het hoge aanbod aan tweedehands wagens is het weliswaar niet zo eenvoudig om je auto rechtstreeks aan een nieuwe eigenaar kwijt te kunnen. Het is daarom vaak handiger om het te verkopen aan een gespecialiseerde auto opkoper. Dergelijke bedrijven weten kleine gebreken makkelijk en zonder al te hoge kosten te verhelpen, zodat de auto in waarde stijgt. Via online verkoop sites als ikwilvanmijnautoaf.be kun je je auto op een eenvoudige manier aan meerdere opkopers aanbieden. Omdat ze tegen elkaar opbieden zal je meestal een billijke prijs voor je auto ontvangen.Plaats een reactie