Hoe zien mannen vrouwen?


Hoe zien mannen vrouwen? Wij zochten het voor je uit:

Het is een vraag waar veel vrouwen zich het hoofd over breken. Temeer omdat de omgekeerde vraag «Hoe zien vrouwen mannen?» ook al zo moeilijk te beantwoorden is.

Laten we er dus geen doekjes om winden en de vraag «Hoe zien mannen vrouwen?» kort en bondig beantwoorden:
mannen taxeren vrouwen in de eerste plaats op hun waarde als toekomstige bedpartner, met als tweede (onbewuste) doel het baren van nageslacht. Al de rest: is ze goed gezelschap? heeft ze verstand? heeft ze humor? komt daarna, maar is uiteraard ook niet van belang ontbloot.

Het klinkt misschien seksistisch, maar het is niet anders. Mannen kunnen daar overigens niets aan doen. Het is de roep der hormonen. In onze biologische ontwikkeling is er op een bepaald moment een programmaatje in onze genen geslopen met als boodschap: “gaat en vermenigvuldigt u”. De man kreeg de rol van verwekker en de vrouw werd de doorgever van het leven. En zo geschiedde.

Dat moest toen ook. Anders was er van het zoogdier en zeker van de mens al lang geen sprake meer geweest. Dat dat nu in onze geciviliseerde, overbevolkte wereld eerder een last dan een lust aan het worden is, is iets dat we er maar bij moeten nemen, zeker?

Anderzijds, vrouwen doen er ook alles aan om bij die ‘verwekkers van nageslacht’ in de gunst te komen. Ze trachten zichzelf beter voor te doen dan ze zelf denken te zijn, en hun positieve aspecten accentueren ze telkens ze een tot dan toe onbekende man ontmoeten. Waarvoor anders dienen décolleté, hoge hakken, frivole kleding, parfums, juwelen, … ?

En ik heb het dan nog niet over esthetische chirurgie, die de laatste tijd vooral bij vrouwen zoveel opgeld maakt.

Het verhaal van de pot die de ketel verwijt?Plaats een reactie