Hoe wortels koken?


Hoe wortels koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schil de wortels en snijd de eindjes eraf.

Stap 2 Snij de wortels in; dobbelsteentjes, reepjes, ronde plakjes of voor een meer spectaculaire
presentatie in schuine plakjes. Gebruik wortel stukjes van 2 ½ tot 5 cm voor stoof-en smoorschotels.

Stap 3 Kook geraspte wortel voor een interessant accent.

Stap 4 Kook gesneden wortels 3 minuten (hangt af van de grootte van de stukjes), of todt ze knapperig
en gaar zijn.

Stap 5 Stoom gesneden wortels 2 minuten, nogmaals hangt af van de grootte. U wilt ongetwijfeld geen
papperige wortels.

Stap 6 Rooster wortels samen met andere wortel-groenten zoals; knollen, pastinaken, selderiestelen,
aardappels en koolraap, om hun smaak beter uit te laten komen. Meng 2 ½ cm lengtes met een beetje
olijfolie en rooster in een oven van 400 graden 40 tot 60 minuten.



Plaats een reactie