Hoe spinazie koken?


Hoe spinazie koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kies frisse, groene spinazie uit zonder bruine of gele plekjes.

Stap 2 Verwijder slappe of verkleurde buitenblaadjes en gooi die weg.

Stap 3 Was de spinazie door en door om zand of andere viezigheid te verwijderen.

Stap 4 Verwijder overbodig water van de bladeren met een slacentrifuge.

Stap 5 Knip zo veel mogelijk harde stengels af en verwijder de wortels.

Stap 6 Snij het of laat de blaadjes heel – je kan het ook na het koken snijden als je dat wil.

Stap 7 Kook de spinazie op de gemakkelijke manier door te gooien in een hete koekenpan met alleen het water dat nog steeds aan de bladeren kleeft van het wassen. Hul de gekookte spinazie op de onderkant van de pan over de ongekookte bladeren bovenop. Blijf bladeren toevoegen zolang de spinazie aan het koken is. De spinazie is gekookt zodra de bladeren helemaal verslapt zijn, maar nog steeds lichtgroen, wat ongeveer 2 minuten duurt.



Plaats een reactie