Hoe werk zoeken?


Hoe werk zoeken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Zoek op online vacature sites naar vacatures van bedrijven in jouw buurt. Sommige online vacature sites bieden lijsten met vacatures aan voor verschillende sectoren. Daarentegen bieden sommige vacature sites alleen vacatures in bepaalde branches aan. De meeste vacature sites bieden ook de mogelijkheid om volledige sollicitatie brieven te sturen en CV’s te plaatsen.

Tip 2: Blijf de sectie met vacatures bekijken in de online websites van lokale kranten.

Tip 3: Netwerk met ex-collega’s om te zien of er eventuele vacatures zijn bij collega bedrijven van je vorige werkgever.

Tip 4: Ga carrière beurzen in jouw omgeving langs. Op deze beurzen zijn meestal een groot aantal werkgevers aanwezig. Bij een aantal van deze werkgevers kun je meteen solliciteren en een sollicitatie gesprek houden. Op sommige beurzen zijn bedrijven uit verschillende branches aanwezig en andere beurzen richten zich op specifieke branches zoals IT, industrie of de zorg.

Tip 5: Struin websites van bedrijven af en solliciteer op vacatures bij de bedrijven zelf.

Tip 6: Vraag voor een sollicitatie formulier op het hoofdkantoor van het bedrijf zelf als je niet online kunt solliciteren. Afhankelijk van de hoeveelheid open vacatures kun je misschien een sollicatie gesprek voltooien voordat je vertrekt.Plaats een reactie