Hoe voorkom je luizen?


Hoe voorkom je luizen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Onderwijs vermijding. Luizen kruipen, en wel erg langzaam. Zij springen niet van de ene naar de andere persoon. Hoofd tot hoofd contact is de snelste manier om hoofdluizen te krijgen van een geinfecteerde persoon. Kinderen knuffelen. Zij leunen dicht tegen elkaar aan om geheimen te vertellen. Zij houden hun hoofden bij elkaar om een gesprek te hebben in luidruchtige gangen en bussen. De eerste stap van preventie is om kinderen te leren hun hoofd weg te houden van andere mensen. Luizen kunnen niet van het ene naar het andere hoofd kruipen als de hoofden elkaar niet aanraken.

Tip 2 Houdt de kleding apart. Hoofdluizen kunnen een paar dagen overleven weg van de menselijke gastheer. Hoeden, sjaals, jasjes en oorbeschermers samen opgestapeld op een buszitplaats kunnen luizen overbrengen van het ene naar het andere kind. Jasjes samen opgehangen in een gemeenschappelijk publieke plaats of op een stapel gegooid op de speelplaats geven luizen de mogelijkheid om zich te verplaatsen. Vertel uw kind om alle bovenkleding weg te houden van “gemeenschappelijke” stapels.

Tip 3 Begrijp dat sommige dingen niet gedeeld kunnen worden. Hoeden, sjaals, borstels en kammen moeten nooit gedeeld worden. Kinderen denken soms dat het veilig is om deze dingen met een “beste vriend” te delen. Zij moeten geleerd worden dat luizen niet nauwkeurig zijn met relaties.

Tip 4 Neem voorzorgsmaatregelen bij logeerpartijtjes. Kinderen moeten elk hun eigen slaapzak en kussen gebruiken. Luizen kunnen vaak gevonden worden in bed van een geinfecteerd kind. Twee hoofden die een kussen delen kan een uitstekende gelegenheid zijn voor luizen om te reizen. Als uw kind terugkomt van een logeerpartijtje, doe dan de slaapzak en kussen minstens 30 minuten in de droger. Als een verdwaalde luis aan boord is gekropen, zal de hitte hem doden.

Tip 5 Maak uw eigen luizen-vernietigings spray! Koop boomthee-olie, een essentiele olie, wat in het algemeen in apotheken gevonden kan worden. Voeg tien druppels toe op elke twee ounces water in een sprayfles. Besproei dagelijks royaal op het hoofd van uw kind. Hoeden en andere bovenkleding kan ook besproeid worden net zoals beddegoed, meubels en autobekleding. Hoofdluizen worden hoogst beledigd door de boomthee-olie, en het is een excellente preventie. Als de medicinale lucht uw kind hindert, doe er dan een paar druppels lavendel-of kaneelolie bij. Ter aanvulling, voeg tien druppels boomthee-olie toe aan elke fles shampoo, haarverzachter en haarlak, welke in de badkamer staat. Schudt goed voor het gebruik.Plaats een reactie