Hoe luizen bestrijden?


Hoe luizen bestrijden? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Was je lichaam grondig met zeep en warm water. Luizen die zich bevinden op het lichaam kunnen gemakkelijk verwijderd worden. Neten (eieren van luizen) zijn echter volgens medische bronnen een stuk lastiger te verwijderen.

Tip 2: Je kunt producten zoals Rid of Nix gebruiken om de luizen op het lichaam te doen. Breng het product op de huid aan en laat de lotion op je lichaam inwerken voor de tijd die aangegeven staat op de verpakking. Het kan zijn dat je de lotion na tien dagen opnieuw moet aanbrengen om alle overgebleven neten te doden.

Tip 3: Als de bovenstaande opties niet werken, vraag dan aan jouw huisarts of je Lindane voorgeschreven kan krijgen. Volg bij het toepassen van dit medicijn de aanwijzingen van jouw huisarts aangezien de behandeling huidirritaties kan veroorzaken. Gebruik Lindane niet als je zwanger bent!

Tip 4: Verwissel regelmatig van kleren. Trek je kleding uit en gooi deze in een aparte wasmand zodat deze niet andere plekken van jouw huis kunnen infecteren. Het is aan te raden om je kleding voorlopig in de garage op te slaan totdat je deze in de wasmachine kunt stoppen.

Tip 5: Stop alle handdoeken, al het linnengoed, alle knuffelbeesten en alle kleding in de wasmachine en zet deze aan op de heetst mogelijke stand. Volgens de normen moeten voorwerpen die geïnfecteerd zijn met luizen gewassen worden in water dat op zijn minst 55 graden Celsius is. Stop na het wassen de voorwerpen in de droger en zet deze aan op de heetste stand om er zeker van te zijn dat alle overgebleven neten echt dood zijn.

Tip 6: Breng alle voorwerpen die niet gewassen kunnen naar de stomerij. Sleep elke dag de stofzuiger over de vloer heen. Gebruik de stofzuigerslang om de bekleding van jouw meubilair en tussen de bankkussens te stofzuigen.Plaats een reactie