Hoe verkoop ik mijn huis?


Hoe verkoop ik mijn huis? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Begin met inpakken. Pak al die familiefoto’s en prullaria in. Je bent van plan om te gaan verhuizen, dus maak alvast een start met inpakken. Mogelijke kopers willen zichzelf kunnen voorstellen in het huis, en dat is moeilijk om te doen met al de herinneringen van jouw familie en rommel. Haal de rommel weg.

Tip 2 Huur een opslagruimte. Wanneer je teveel “spullen” hebt die je wilt houden, is het soms de beste oplossing om de dingen in dozen te doen voor een eventuele verhuizing en dit op te slaan in een gehuurde opslagruimte. Wanneer er in je woning veel dozen en “spullen” zijn opgeslagen, zal dat het object kleiner doen lijken. Een garage is aantrekkelijker wanneer het praktisch leeg is en opgeruimd, in vergelijking met één die volgestouwd is met dozen en rommel.

Tip 3 Stel je voor dat het een model woning is. Een huis toont zich beter met wat meubelen, op voorwaarde dat het een aanvulling is op de woning, in plaats van een afleiding. Bezoek een aantal model woningen die professioneel zijn ingericht. Misschien ben je in staat om vergelijkbare kamers te creëren met spullen die je al hebt, in onroerend goed wordt dit ook wel opstellen genoemd.

Tip 4 Hou het schoon. Maak je huis van boven naar beneden schoon. Maak het een gewoonte om het bed op te maken, het aanrecht schoon te houden en vlekken van de ramen. Als de makelaar belt en een mogelijke koper heeft, vertel dan niet dat het huis rommelig is en dat ze een andere keer moeten terugkomen. Je moet voorbereid zijn om een mogelijke koper op elk moment te kunnen ontvangen. Met deze markt heb je niet de luxe om afspraken te maken op jouw voorwaarden.

Tip 5 Ruim de hondenpoep op. Als je honden hebt, zorg er dan voor dat de hondenpoep op een dagelijkse basis wordt weggehaald. En gebruik een luchtverfrisser om te voorkomen dat het huis naar een kennel ruikt. Kopers zullen afknappen door een tuin vol hondenschijt.

Tip 6 Stop met binnen te roken. Lucht het huis en doe alles wat je kunt om een rookgeur te laten verdwijnen. Veel mensen zijn tegenwoordig niet-rokers en binnenkomen in een huis die ruikt naar rook is… walgelijk. Ook een grote afknapper.

Tip 7 Bak wat koekjes. Ja, die oude verkopers hint van koekjes bakken voordat je het huis laat zien, werkt, alleen wie kan koekjes bakken op het laatste moment? Gelukkig zijn er geurkaarsen die ruiken naar zelf gebakken koekje. Maar brand alsjeblieft het niet huis af.

Tip 8 Boen en indien nodig, verf de voordeur. De voordeur is het eerste deel van het huis wat een mogelijke koper ziet. Als het lelijk en vies is, zullen ze dit gevoel bij zich houden wanneer ze je woning bekijken.

Tip 9 Raak niet beledigd. In deze markt moet je voorbereid zijn om een laag (en ik bedoel het allerlaagste) bod te krijgen op je woning. In plaats van beledigd te zijn, laat je makelaar een tegenbod doen. Doe een tegenbod van een bedrag waarbij je zeker bereid zult zijn om te accepteren. Wordt niet boos en ga tegen je makelaar zeggen dat ze op een plek kunnen steken waar de zon niet schijnt. Bied tegen. En als ze weer een bod doen die lager is, doe nogmaals een tegenbod. Ook al is dat bod GELIJK als je eerste tegenbod. Wanneer je weigert een tegenbod te doen, zou het bod helemaal ongedaan kunnen worden gemaakt. Maar als je doorgaat met de discussie, kunnen de kopers je verrassen en je tegenbod accepteren.Plaats een reactie