Hoe urinezuur verminderen?


Hoe urinezuur verminderen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Verminder je alcohol gebruik. Een van de grootste boosdoeners voor het aanmaken van urinezuur zijn bier en wijn. Dit is omdat deze beide producten hoge gehaltes purine bevatten. Hoe hoger het gehalte van purine in de vloeistof, hoe meer urinezuur wordt geproduceerd wanneer het lichaam de purine moet afbreken.

Tip 2. Vermeerder de hoeveelheid water dat je drinkt. Water is een uiterst belangrijk aspect voor het ontgiften van het lichaam. Als je de hoeveelheid water vermeerdert, help je om het urinezuur in je bloedsomloop te verdunnen. Het verhoogde water volume helpt om het gif vlugger door je bloedsomloop te spoelen. Je kan dit merken door het meermaals urineren wanneer je grotere hoeveelheden water drinkt. Iedere keer je urineert help je om het urinezuur uit je systeem te halen.

Tip 3. Drink meer zuivel producten. Volgens de New England Journal of Medicine, als je 1 tot 5 glazen magere melk per dag drinkt, kan je enorm helpen om je urinezuur op peil te houden en je kansen om jicht te krijgen verminderen tot 43%.

Tip 4. Verminder je inname van proteïnes en verhoog je inname van fruit en groenten. Meeste vleessoorten en vis- schaal en schelp dieren zijn heel hoog in purine gehalte. Je moet vlees echter niet helemaal uit je dieet bannen, het vervangen van vlees proteïne bronnen door fruit en groenten kan helpen om de hoeveelheid van urinezuur in je systeem enorm te verminderen.

Tip 5. Verhoog je fysiek activiteit peil. Urinezuur kan vaak opbouwen door een slechte circulatie. Het peil van je fysieke activiteit verhogen zal je niet enkel helpen om gewicht te verliezen, maar het zal ook helpen om de bloedsomloop door je lichaam te verhogen. Deze verhoogde circulatie zal je lichaam helpen om snel het urinezuur dat wordt geproduceerd weg te spoelen.Plaats een reactie