Hoe nuchter worden?


Hoe nuchter worden? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Drink meerdere glazen water. Daar alcohol een urine afschijdend middel is, is het erg dehydraterend. Je kan een kater voorkomen door veel water te drinken. Het water zal er ook voor zorgen dat de alcohol uit je lichaam gespoeld wordt en zo ook helpen je terug nuchter te maken.

Tip 2. Opteer voor enkele glazen vruchten sap. Meeste vruchten sappen bevatten vitamin C en fructose wat ervoor zal zorgen dat je lever de alcohol vlugger verwerkt.

Tip 3. Eet iets. Kies voor voedsel dat rijk is aan koolhydraten en eiwitten. Alcohol neemt energie weg van je lever dus moet je dit zo vlug mogelijk terug aanvullen. Je voelt je waarschijnlijk hongeriger dan normaal na het drinken – dat is je lichaam dat zegt dat het meer energie nodig heeft om nuchter te worden.

Tip 4. Doe oefeningen. Wanneer je beweegt, gaat je lichaam opvrolijken. Door oefeningen te doen versneld ook de circulatie, dit helpt om het ontnuchterings proces te versnellen. Het zal je opvallen dat je de alcohol sneller verwerkt wanneer je actief bezig blijft.

Tip 5. Drink een glas melk. Het zal een beschermingslaag op je maag leggen, misselijkheid voorkomen alsook wat van de alcohol van je maag opnemen.

Tip 6. Rust. Je lichaam zal vermoeid zijn van het werk het gedaan heeft om de alcohol te verwerken. Je hebt voldoende rust nodig om volledig te herstellen.

Tip 7. Neem een koude douche. De koele temperatuur zal al je zintuigen wakker maken en je uit je dronken bui halen.Plaats een reactie