Hoe trap verven?


Hoe trap verven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schuur de houten trap om oude verf of lak te verwijderen. Gebruik schuurpapier met korrel 80 om de verf te verwijderen en een fijnere korrel als je het wil afmaken. Schuurpapier met fijne korrels maakt ruwe plekken glad en maakt het hout klaar om geschilderd te worden.

Stap 2 Besluit welke kleur en welk type verf je voor de trap gaat gebruiken. Je kan de originele kleur kiezen, of een neutrale kleur zoals wit, of felle kleuren met patroontjes. Patronen kunnen op de trap geverfd worden door afplaktape te gebruiken. Dit kan helderheid en leven aan de trap geven. Gebruik verf dat speciaal ontworpen is voor vloeren. Deze verf blijft bij het er overheen lopen veel langer goed dan gewone verf.

Stap 3 Breng een laag grondverf aan op de trap om ze te bedekken en om te voorkomen dat de verf in het hout trekt. Grondverf helpt ook voor de soliditeit van de verf.

Stap 4 Verf de trap met een goede kwaliteitskwast die geen vegen van de borstel achterlaat. Laat de verg geheel drogen voordat je nog een laag aanbrengt. Als je patronen wil maken, markeer dan de delen die in een andere kleur met behulp van afplak tape geverfd moeten worden.

Stap 5 Voeg een extra laag verf toe of verg de andere kleuren van je gekozen patroon op de trap. Laat de verf geheel drogen voordat je op de trap gaat lopen.Plaats een reactie