Hoe sushi maken?


Hoe sushi maken? Wij zochten het voor je uit:

Het maken van rijst voor sushi

Stap 1: Meet twee kopjes rijst af en spoel herhaaldelijk af met water. Wanneer het water helder is wanneer het wordt afgevoerd, kun je overgaan naar de volgende stap.

Stap 2: Kook de rijst in een rijstkoker. Gebruik twee kopjes water.

Stap 3: Als niet in het bezit van een rijstkoker bent , kook dan de rijst in een braadpan op de kookplaat en voeg twee kopjes water toe. Breng de rijst en het water aan de kook en laat het dan slechts sudderen. Bedek de braadpan en laat deze voor 10 minuten doorkoken. Verwijder het daarna van de kookplaat om deze voor zo’n 20 minuten uit te laten stomen.

Stap 4: Verdeel de gekookte rijst over een groot bord met een spatel zodat de rijst kan afkoelen. Laat de rijst volledig afkoelen.

Stap 5: Combineer een kwart kopje rijst azijn, twee theelepels suiker en één theelepel in een braadpan en warm deze op totdat zowel het zout als het suiker volledig is opgelost.

Stap 6: Voeg het azijn mengsel toe aan de rijst met een houten lepel of spatel. Wees voorzichtig aan om niet de rijstkorrels aan te drukken of te vermorzelen.

De vulling van de sushi maken

Stap 7: Maak een keuze welke ingrediënten je in je sushi wilt verwerken. Een aantal opties zijn gerookte zalm, gekookte garnaal, verse en rauwe tonijn of zalm, tofu, krab, eieren (eerst gebakken als een omelet en daarna in dunne reepjes gesneden), geroosterde sesamzaadjes, avocado, wortels, komkommers, champignons, kapucijners en witte radijs.

Stap 8: Snij al jouw ingrediënten op in dunne reepjes.

Het maken van Sushi rollen

Stap 9: Rooster de nori blaadjes (zeewier) lichtjes in een pan. Gebruik een lage temperatuur stand. Een overmaat aan hitte kan het fijne zeewier verbranden.

Stap 10: Leg het sushimatje plat op een vlakke ondergrond en plaats een nori blad op het matje.

Stap 11: Verdeel een kopje met gekookt rijst evenredig over het blad met je hand. Laat aan één kant van het nori blad een lapje van ongeveer 2.5 cm breed leeg . Hierdoor kun je rol gemakkelijker vasthouden.

Stap 12: Voeg wasabi toe aan de rijst. Smeer het in een rechte lijn naar het midden van de rol toe.

Stap 13: Plaats de vulling op de rijst in een rechte lijn naar het midden toe. Rol het blad op door gebruik te maken van het matje.

Stap 14: Druk de mat zachtjes aan om er voor te zorgen dat de sushi rol volledig gevuld is.

Stap 15: Open het matje en haal de sushi rol eruit.

Stap 16: Snij de rol horizontaal in gelijke stukken en server met soja saus, wasabi en gari (gemarineerde gember).



Plaats een reactie