Hoe sorbet maken?


Hoe sorbet maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kook het water samen met de suiker en het zout gedurende vijf minuten om een simpele siroop te maken. Laat het afkoelen.

Stap 2 Prepareer het verse fruit. Sprenkel het met citroensap, indien nodig, om te voorkomen dat het bruin wordt.

Stap 3 Verpulver het fruit in een keukenmachine of blender, stamp het fijn, of snij het in kleine stukjes. Haal het door een zeef of vergiet indien gewenst.

Stap 4 Meng de fruit puree met de simpele siroop. Begin met de helft van de siroop en proef bij het verder gaan. De zoetheid moet de fruitsmaak niet overheersen. Voeg een beetje citroensap om de fruit smaak op te fleuren. Vergeet niet dat het moeilijker is om bevroren eten te proeven, de smaken mogen daarom een beetje overdreven worden.

Stap 5 Wanneer u een ijs machine gebruikt moet de gezoete puree enkele uren afkoelen. Anders kunt u de puree in een afgedekte bak gieten en in de vriezer zetten.

Stap 6 Wanneer u een ijs machine gebruikt volg dan de instructies van de machine. Zo niet, dan kunt u de bevriezende puree elk uur roeren om de grote ijskristallen kapot te maken. Bevries het totdat het de consistentie heeft die u wenst.



Plaats een reactie