Hoe smelt je chocola?


Hoe smelt je chocola? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Een pan op het fornuis is prima, zolang u de temperatuur laag houdt. Breek stukjes chocolade boven een pan en zet deze op de brander op lage temperatuur. Zodra de chocolade begint te smelten, begin dan met een rubberen spatel te roeren. Neem de pan van het vuur net voordat de chocolade helemaal gesmolten is en roer totdat het mengsel glad en glanzend is.

Tip 2 Een dubbele- ketel biedt ideale voorwaarden voor het smelten van chocolade. Vul de onderpan van uw dubbele-ketel met water en breng het aan de kook, neem het van het vuur. Doe de gebroken stukjes chocolade in de bovenpan en zet deze op de onderpan. De bovenpan moet niet in contact komen met het water in de onderpan. Roer de chocolade constant totdat ze geheel gesmolten is.

Tip 3 De magnetron-oven is de snelste manier om chocolade te smelten. Doe de chocolade-stukjes in een magnetron-veilige glazen kom, of een grote glazen maatbeker. Zet de magnetron op ontdooien of op halve kracht. Zet de chocolade 30 seconden in de oven, en roer dan. Zet ze weer 30 seconden in de oven en roer wederom. Ga door met 30 seconden tussenpauzes, en roer na elke ronde totdat de chocolade geheel gesmolten is.

Tip 4 Smelt grote hoeveelheden in een langzaam-koker. Zet de langzaam-koker op laag. Voeg de chocolade toe en roer af en toe totdat ze gesmolten is. Wanneer de chocolade bijna gesmolten is, zet dan het vuur uit of houdt het op laag totdat u het gaat gebruiken.Plaats een reactie