Hoe chocoladefondue maken?


Hoe chocoladefondue maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kies fruit uit dat je gemakkelijk in blokjes kunt snijden of in zijn geheel kunt gebruiken. Bessen, banaan, ananas, appel, sinaasappel, perzik en honingmeloen zijn uitstekende keuzes. Was, schil en snij het fruit in hapklare blokjes. Verdeel het fruit over een schaal die je in de koelkast kunt plaatsen totdat besluit om te fonduen.

Stap 2: Breek de chocolade reep af in groffe blokken. Je kunt een soort chocolade gebruiken zoals bijvoorbeeld halfzoete chocolade of je kunt verschillende soorten chocolade combineren om een verrassende mix te maken. Als je avontuurlijk bent, kun je ook witte chocolade uitproberen.

Stap 3: Warm de chocolade en de room op een laag pitje in een steelpan totdat het een gladde textuur heeft. Roer regelmatig het mengsel door zodat deze niet verbrandt. Als je witte chocolade gebruikt, is het aan te raden om een lichte room te gebruiken aangezien de chocolade van nature al zoet en romig is. Je kunt de room ook vervangen met melk om het mengsel vloeiender te maken.

Stap 4: Voeg een smaak toe aan jouw chocolade fondue door bijvoorbeeld een kersen-, koffie-, sinaasappel- of bessenlikeur toe te voegen. Voeg als je geen likeur gebruikt een halve theelepel vanille extract toe.

Stap 5: Verplaats de gesmolten chocolade naar jouw fonduepan. Plaats de fondueset in het midden van de tafel zodat iedereen er eenvoudig bij kan. Geef aan iedereen een fondueprikker zodat zij hun fruit in de warme, gesmolten chocolade kunnen plaatsen.

Stap 6: Zet nu de schaal met fruit op tafel en voeg een aantal noten en marshmallows toe. Iedereen kan nu beginnen met genieten van de fondue.

Stap 7: Roer eens in de zoveel tijd de gesmolten chocolade om te voorkomen dat deze aanbrandt en dat de chocolade aankoekt.Plaats een reactie