Hoe slagroom maken?


Hoe slagroom maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Begin door een schone kom van roestvrij staal, een klopper en de room in de koelkast of vriezer 10 tot 20 minuten lang af te koelen. Zorg ervoor dat alles goed koud is maar zorg ervoor dat de room niet bevroren is. (Room is makkelijker op te kloppen als het koud is).

Stap 2: Giet de room wanneer deze afgekoeld is in de kom en begin met op kloppen. Houd de klopper als een mes vast en met de draadkant van de klopper wijzend naar beneden. Gebruik je pols en elleboog en niet je schouder om te kloppen

Stap 3: Plaats de klopper met een hoek in de kom en trek deze door de room met snelle en scherpe bewegingen

Stap 4: Wissel af tussen ronddraaiende bewegingen en recht toe, recht aan bewegingen. Wissel ook af tussen handen om vermoeidheid te voorkomen.

Stap 5: Het zal ongeveer 3 tot 4 minuten om een kop met room op te kloppen. Eerst zullen bellen aan het oppervlak tevoorschijn komen en daarna zal het een schuimige consistentie krijgen. De volume van het room zal steeds toenemen en de room zal verschillende gradaties van stijfheid doorgaan. Luchtig en schuimig is het best als topping voor taarten en toetjes. Stijf en stevig is het best als glazuur op een taart of om mousse mee te maken.



Plaats een reactie