Hoe pannekoeken maken?


Pannekoeken kan je op verschillende manieren klaar maken. er zijn de gewonne klasieke bloem pannekoeken, tarwepannekoeken, soyapannekoeken, ikzelf verkies maizena pannekoeken.

Vaak hoor je op tv vooral van Piet “pateserie moet je afwegen”. voor pannekoeken raakt dit kant nog wal.

Eieren 2 per persoon
melk ongeveer de hoeveelheid van de eieren.
maizena
suiker
zout

Eerst doe je je eieren in een kom dan doe je er melk bij tot je ongeveer evenveel ei als melk hebt. Neem een klopper( mixer mag ook en is makkelijker) en klop stevig tot het luchtig en goed onder elkaar gemengt is. Blijf stevig kloppen en voeg langzaam maizena toe zo krijg je minder klonters. controleer regelmatig en stop met maizena toe te voegen als je je klopper uit de kom neemt en het mengsel loopt er langzaam af. voeg suiker toe en proef van het beslag of het ongeveer zoet genoeg is. nog een snuifje zout bij voegen (een klein snuifje zout ja het klinkt raar maar je pannekoeken worden er lekkerder door).
Het beslag is klaar zet nu een normale pan op het vuur laat deze eerst warm worden. Op mijn gas fornuis is dit 4 maar dat hangt van he fornuis af. Doe een klontje boter in de pan

als dit gesmolte is en belletjes vertoont kan je een pollepel beslag in de pan gieten let er wel op dat je geen te dikke pannekoeken maakt flensjes zijn lekkerder en sneller gebakken en kan je ook minder bruin bakken. Als de pannekoek aan de kant dat je kan zien zo goed als droog is kan je hem omdraaien dit doe je best met een spatel. controleer de onderkant van de pannekoek regelmatig soms moet je je vuur hoger of lager zetten. proef van je eerste panneoek en dan proef je of er toch nog meer suiker in moet. nog een goede tip.

als je pannekoeken bakt voor veel en je wilt samen eten verwarm een brd voor en leg daar je pannekoeken op leg er een zilver papiertje over en ze blijven langer warm.

Eet smakelijk1 Reactie

  1. kelly says:

    de pannekoeken zijn erg lekker!

Plaats een reactie