Hoe prei planten?


Hoe prei planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kies een plaats met volop zon, en een goed doorlatende bodem met een pH van 6.2 tot 7.0 (raadpleeg “How to have your soil tested” van Related eHows). Werk ruimschoots met potgrond en mest.

Stap 2 Begin met de koop van preiplanten bij uw locale kwekerij omstreeks het einde van de voorjaarsvorst. Of anders, zaai binnenshuis tenminste 10 weken voor de gemiddelde vorstvrije datum.

Stap 3 Haal het geharde zaaigoed uit als zij ongeveer de dikte hebben van een potlood, en zet ze over in de tuin.

Stap 4 Zet het zaaigoed ongeveer 10 tot 20 cm uit elkaar, afhankelijk van het soort (raadpleeg de aanwijzigingen op de verpakking of etiket). Plant de preien dichter bij elkaar om dunne stelen te verkrijgen, en voor dikkere stelen worden ze verder uit elkaar geplant.

Stap 5 Gebruik een pootijzer(dat is een plantgereedschap wat lijkt op een dikke puntige stok met een T-vormig handvat) of de achterkant van een hark, om een kuiltje de juiste diepte te geven zodat alleen de bovenste centimeters van de plant bovengronds komen. Plaats het zaaigoed in het kuiltje en vul dit losjes op met aarde.

Stap 6 Verzeker u ervan dat de planten tenminste 2.5 cm water per week krijgen, anders verharden de stelen. Bedek de grond om deze vochtig te houden, en bevochtig de zijkanten 1 keer per week met mestvocht.

Stap 7 Oogst de preien als zij groot genoeg zijn om te gebruiken. De jonge malse platen zijn goed om rauw te eten, zodra zij de grootte hebben van een sjalot is het beter om ze te koken.Plaats een reactie