Hoe patchen?


Hoe patchen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Repareer de jeans voordat de scheur of het gat te groot wordt of de randjes te rafelig worden. Pleisters kunnen worden aangebracht als versterking tegen erg belaste plekken voordat versleten plekjes gaten worden.

Stap 2 Knip losse draadjes van de randjes van de scheur of het gat.

Stap 3 Gebruik de zigzagoptie op je naaimachine om een satijnsteek langs de lengte van een snee of scheur te maken. Dit is een goede optie als de look niet belangrijk is. Zie ‘Hoe naai ik een satijnsteek’, bij ‘Related eHows’, voor instructies.

Stap 4 Plaats een ijzer stukje voor op de jeans op de onderkant van de stof. Het lapje moet groot genoeg zijn om het kapotte stuk geheel te bedekken. Druk op het stukje met een strijkijzer om het met de stof te laten samensmelten.

Stap 5 Zoek naar producten die jou je eigen lapje op het beschadigde gedeelte laten smelten. Bij deze producten is het lapje uit eenzelfde stof geknipt. Het lapje wordt dan met de stof samengesmolten via een vloeibare of gepoederde substantie en een strijkijzer.

Stap 6 Gebruik vloeibare en gepoederde substanties voor een sterkere verbinding dan die door een ijzeren stukje wordt geleverd.

Stap 7 Gebruik decoratieve lapjes om hele grote gaten te bedekken. Naai ze met de hand of met een machine op de juiste plaats op de rechterkant van het kledingstuk.Plaats een reactie