Hoe pastinaak bereiden?


Hoe pastinaak bereiden? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schil de pastinaak. Als de pastinaak nog zijn steel heeft, kunt u deze gebruiken om vast te houden terwijl u hem schilt. Schil naar beneden en weg van de bovenkant van de pastinaak. U kunt direct boven een vuilnisbak of plastic zak schillen als u de schillen wilt bewaren voor het maken van compost. Schil niet boven de gootsteen om zo de schillen door de afvoer te laten gaan. Dit kan uw gootsteen verstoppen. Was de geschilde pastinaak.

Stap 2 De kern van de pastinaak. Gebruik het mes, snij de bovenkant van de pastinaak eraf, snij hem dan in de lengte in tweeen. Snij hem nog twee keer door, zodat er vier stukken zijn. U kunt zien waar de houtachtige kern stopt en waar het vlees van de pastinaak begint. Er loopt een lijn door. Trek het mes langs de lijn, het volgt de vorm van de pastinaak. Voor sommige jonge pastinaken is deze stap niet vereist, maar voor de grotere moet u dit altijd doen.

Stap 3 Snij de pastinaak op maat. De manier van bereiding bepaalt hoe u de pastinaak snijdt. Het snijden in gelijke brokken is goed om te koken. Als u ze gaat bakken, zijn strootjes of kleinere stukjes aan te bevelen.Plaats een reactie