Hoe een mango schillen?


Hoe een mango schillen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Pel de mango wanneer het rijp is. De mango moet zacht aanvoelen wanneer je op de zijkant lichtjes druk uitoefent met je duimen. Het mag niet te hard aanvoelen noch soppig; het moet een klein beetje bewegen. Als het nog niet rijp is, leg het dan op het keukenaanrecht of in een papieren zak zodat het vlugger rijpt.

Stap 2. Snij 1 kant van de mango met een kartelmesje, laat ongeveer 2/3 van de mango onbesneden. Als je het correct hebt gedaan, zal het stukje dat je er hebt afgesneden op een stuk bil lijken. Mango’s hebben een hard middelste en door het op deze manier te snijden vermijd je dat je te diep snijd. Snij het stuk “bil” aan de andere kant er ook af.

Stap 3. Gebruik het mes om de stukken juist tot aan, maar niet door de schil te snijden. Dit noemt men “scoring”. Score de stukken mango horizontaal en dan verticaal. Je zal eindigen met mini vierkantjes. Duw op de schil van de mango om het opwaarts om te keren.

Stap 4. Neem het mes en ga langs het binnenste van de stukjes mango om de schil van de vierkantjes te verwijderen. Duw de vierkantjes die al gesneden zijn op de kant.

Stap 5. Verwijder de pit door er met het mes rond omheen te snijden. Verwijder de schil van de stukjes die over zijn op dezelfde manier als in stap 2. Deze keer, na de schil te verwijderen hak je de stukjes in vierkantjes.Plaats een reactie