Hoe olieverven?


Hoe olieverven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Bereid je schilderplek voor. Leg een knoeidoek neer, stel een schildersezel op, bevestig er een doek op, zet een pot met terpentine neer en leg een lapje bij je werkplek.

Stap 2 Spuit een grote hoeveelheid witte olieverf op het palet.

Stap 3 Doop een grote platte verfkwast in de lijnzaadolie, en mix dan met de verfkwast de olie met de witte olieverf.

Stap 4 Breng de witte olieverf aan op het doek met lange, horizontale penseelstreken. Bedek het hele doek. Hiermee bereid of bewerk je het doek voor op je schilderij.

Stap 5 Spuit de olieverf in klodders op het palet, ongeveer 2 centimeter uit elkaar. Zo heb je genoeg ruimte om de kleuren te mixen.

Stap 6 Meng met een paletmes de kleuren tot elke combinatie die je wil.

Stap 7 Breng eerst de donkere olieverfkleuren op je doek aan. Bijvoorbeeld, als je een berglandschap schildert, breng dan de donkere achtergrond kleuren aan op de bergen, heuvels, bomen en struiken.

Stap 8 Breng als tweede de mid-tone kleuren aan. Deze kleuren zijn lichter dan de eerste en beginnen het schilderij te definiƫren.

Stap 9 Breng als laatste de lichte kleuren aan. Dit zijn erg lichte kleuren die je gebruikt om highlights toe te voegen aan de onderwerpen in het schilderij.

Stap 10 Spoel de kwasten, palet en paletmes uit met terpentine. Veeg het overtollige met een doekje af.Plaats een reactie