Hoe nagels knippen?


Hoe nagels knippen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Zoek naar de nagelschraper van de nagelknipper. Dit is meestal het onderdeel van de nagelknipper dat naar buiten geschoven kan worden. De nagelschraper helpt met het verwijderen van allerlei vuil dat zich onder de nagel verzamelt en daar vast komt te zitten. Gebruik de punt van de nagelschraper om het oppervlak onder de nagel schoon te schrapen. Dit kun je voordat je begint met knippen per nagel apart doen of je kunt eerst alle nagels schoon schrapen.

Stap 2: Kies met welke hand en welke vinger je wilt beginnen. Houd de nagelknipper vast en knip de nagel precies in het midden. Je moet zo hard mogelijk drukken op de nagelknipper om de nagel los te knippen. Wanner de nagelknipper te dol is geworden kan het zijn dat het niet mogelijk is om hiermee je nagels te knippen. In dit geval moet je een nieuwe nagelknipper zoeken. Zorg ervoor dat wanneer je de nagel in het midden hebt geknipt je de geknipte nagel in de prullenbak gooit of verzamel alle geknipte nagels op één plek om deze nadat je klaar bent gezamenlijk weg te gooien.

Stap 3: Knip de kant van de nagel waar je voorheen al geknipt hebt zodat de nagel er rond en verzorgd uitziet. In sommige gevallen zul je een aantal keer lichtjes moeten knippen om de nagel zo rond en verzorgd mogelijk er uit te laten zien. Wanneer één kant van de nagel klaar is, schakel dan over naar de andere kant om de hele nagel te knippen. Probeer zoveel mogelijk langs de contouren van je vinger te knippen. Herhaal na het afronden van één vinger deze stap voor de rest van je hand.

Stap 4: Schuif de nagelvijl uit de nagelknipper of pak een losse nagelvijl en gebruik deze om de scherpe randen van de nagels te glad te vijlen. Hiermee rond je het verzorgen van je nagels pas echt af. De nagelknipper is vergelijkbaar met een zaag en de nagelvijl is vergelijkbaar met een schuurmachine. Gebruik de nagelvijl om de delen van je nagel die geknipt zijn glad te strijken.

Stap 5: Bekijk grondig alle nagels die je hebt geknipt en gevijld. Knip of vijl alle nagels bij die er ongelijk of scherp uit zien. Gooi de overblijfselen van de nagels die geknipt zijn in de prullenbak. Smeer nadat je klaar bent met knippen en vijlen je handen in met handzeep om je handen en nagels in te vetten zodat deze een frisse en verzorgde uitstraling krijgen.Plaats een reactie