Hoe je nagels perfect lakken?


nagels

Reinig je nagels met remover zonder aceton en duw je nagelriemen wat achteruit. Zo kan de nagellak mooi en effen geplaatst worden en is je nagel vetvrij. Zet eerst een toplaag (doorschijnende nagellak) om je eigen nagel tegen verkleuring te beschermen.

Werk altijd van je pink naar duim toe en begin eerst in het midden te lakken, werk zo naar de randen toe. Probeer de kleur zo mooi en gelijk mogelijk aan te brengen maar blijf van de nagelriemen en de zijwallen weg.

Afhankelijk van de kleur kan je kiezen of je 1 of meerdere lagen aanbrengt. Kleine brede nagels en vingers lijken smaller al je enkel op het bovenste deel lak aanbrengt, dus enkele millimeter van de nagelwallen verwijderd. Zorg er ook voor dat de vorm van je nagels aan de uiteinden iets rond afloopt. Daardoor ogen ze slanker, omdat het langere middendeel van de nagel nu zichtbaarder is.

Bij een lang nagelbed kun je de vorm van de nagels het beste zo recht mogelijk houden. Hierdoor lijken ze korter. Rond ze alleen aan de hoeken met de vijl een beetje af om scheurtjes en haakjes te voorkomen. Bij grote handen kan je best geen superlange nagels houden. Ze zullen dan nog meer opvallen. Hou de nagels vooral kort. Vijl ze in een flauw ronde vorm, die net nog rechthoekig genoeg is om het stompere effect te creƫren. Zo lijken je vingers korter, en lijkt de grootte van je handen ook kleiner.

Sluit steeds af met een doorschijnende toplaag, zo zullen er minder snel stukjes afbrokkelen.

Tot slot: breng wat remover op toilet of keukenpapier aan en ga over de hals van het nagellakflesje, zo voorkom je dat het flesje de volgende keer wat dichtkleeft.1 Reactie

  1. HelpMij says:

    hoe moet ik stoppen met nagelbijten?
    geef tips AUB

Plaats een reactie