Hoe nagellakken?


Hoe nagellakken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Zorg ervoor dat je alle sporen van oude nagellak schoonmaakt met een katoenen bal of kussentje doorweekt in nagellakremover voordat je een nieuwe kleurlaag aanbrengt. Zelfs als het enige product dat je op je nagels hebt duidelijk gelakt is, dit zal voorkomen dat je gekleurde nagellak gelijkmatig doorgaat als het oud en afgebroken is.

Stap 2 Leg een duidelijke grondlaag aan op je nagels als ze eenmaal schoon en droog zijn. Een grondlaagje zal je gekleurde nagellak helpen glad en gelijkmatig te worden.

Stap 3 Rol je potje gekleurde nagellak tussen je handen om de lak geheel te mixen. Schud het potje niet, want dit zal luchtbelletjes tot gevolg hebben die de kwaliteit van je nagellak negatief zullen beïnvloeden. Draai het potje lak los terwijl je overmatige lak afveegt met het borsteltje op de opening van het potje zodat het terug in het potje gaat. Wip een streepje lak op het midden van je nagel van je nagelriem tot de top van je nagel voordat je verder gaat met het aanbrengen van kleur aan beide kanten. Dit garandeert dat je nagels meer lak in het midden dan op de zijkanten hebben, vanwaar het product van je nagels af je huid op kan rollen. Begin je nagellakgebruik op je pink, zodat je je duim voor het laatst gebruikt in plaats van dat je de omgekeerde volgorde aanhoudt. Dit verminderd de kans dat je per ongeluk op een nog natte nagel leunt, waardoor de lak eraf gaat. Leun voor een manicure met beide handen op een tafel of aanrecht als je onstabiele handen hebt; rust voor een pedicure met je hand op de vloer bij je voet in plaats van erboven te hangen.

Stap 4 Herhaal stap 3 om je nagels een tweede laag lak te geven. Dit zal je aanbrenging egaliseren, zodat plekjes die nog meer lak nodig hebben bedekt worden.

Stap 5 Laat je nagels drogen of wacht minstens een half uur voordat je een beschermend deklaagje op al je nagels aanbrengt. Behalve dat het zorgt dat je nagellak langer blijft zitten, zorgt een beschermend deklaagje er ook voor dat je gekleurde nagellak zich soepel op je nagels vestigt. Lichte gleufjes of onevenheid in de aanbrenging zal verdwijnen als het beschermende laagje eenmaal over e nagel is verspreid. Als je nagels helemaal opgedroogd zijn, ruim overblijvende rommel dan op door een stukje katoen strak om het stokje van een sinaasappel te wikkelen. Doop dit met katoen bedekte stokje dan in een potje nagellakremover en ga daarmee langs plekjes nagellak op je huid voor nagels die vlekkeloos gelakt zijn.Plaats een reactie