Hoe maak je marshmallows?
Marshmallows kan je maken op de volgende manier:
Stap 1. De benodigdheden
500 gram suiker
20 gram gelatine
3,5 deciliter water
1 eetlepel glucose
3 eiwitten
maïszetmeel
bloemsuiker
kleurstof
Stap 2. De bereiding
Voeg de suikersiroop, de suiker, het water en de glucose samen.
Roer dit door tot je een mooi geheel krijgt.
Breng dit aan de kook tot een temperatuur van 125 graden Celsius.
Terwijl je dit kookt kan je de gelatineblaadjes laten weken in water.
Klop nu de eiwitten op met een beetje suiker.
Als het eiwit stijfgeklopt is, voeg je al mixend de suikersiroop toe in een fijn straaltje.
Laat nu de gelatine blaadjes smelten in een pan en voeg deze daarna ook toe aan het mengsel.
Blijf dit geheel mixen op een lage stand tot de grootste hitte eruit is.
Meng nu 1/2 zetmeel, 1/2 bloemsuiker en maak een dun laagje in een bakvorm.
Doe nu de helft van het mengsel in de bakvorm.
Voeg aan de andere helft van het mengsel wat kleurstof toe en meng dit goed.
Giet dit nu bovenop het andere mengsel.
Laat afkoelen in de koelkast.
Wrijf een mes in met wat olie om je marshmallows te snijden.
Bepoeder alle kanten met wat bloemsuiker.
Smakelijk