Hoe maak je een powerpoint?


Hoe maak je een powerpoint? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Schets op papier een proefversie van jouw presentatie. Open wanneer deze proefversie klaar is een nieuwe presentaite in PowerPoint en sla deze op voordat je begint met schrijven.

Stap 2: Begin met het maken van jouw presentatie door een layout voor je slides te kiezen in het “Layout” menu. Schrijf nu alle tekst voor de presentatie en geef de presentatie een titel. Selecteer voor elke volgende slide een layout en schrijf de tekst voor de desbetreffende slide.

Stap 3: Voeg plaatjes toe door de “Picture with Caption” layout te selecteren. Dubbelklik op het gebied binnen de omrastering. PowerPoint zal je nu verzoeken om een afbeelding of foto op je computer toe te voegen. Als je zelf geen afbeedlingen hebt, kun je een ClipArt selecteren in het “Insert” menu. PowerPoint komt automatisch met een reeks ClipArt afbeeldingen en foto’s.

Stap 4: Geef je presentatie extra uitstraling door slide overgangen in te stellen. Slide overvangen (slide transitions) zijn de manier waarop de ene slide overgaat naar de andere. De slides kunnen overgaan door te vervagen, een vinkje te plaatsen of door horizontale/vertikale/diagonale strepen te tonen. Je vind deze opties onder het “Animation” gedeelte van de presentatie.

Stap 5: Sla voordat je PowerPoint afsluit je presentatie af.Plaats een reactie