Hoe maak je een blog?


Hoe maak je een blog? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Bepaal waar uw blog over zal gaan. Het is belangrijk om een solide idee te hebben. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Dit kan uw blog onderscheiden en opvallend maken van de rest in die categorie. Eveneens, het blog onderwerp moet iets zijn waarin u geinteresseerd bent. Als u niet regelmatig tekst kunt produceren over dat onderwerp, is het een goed idee om over iets anders te denken.

Tip 2 Begin met het ontwerpen. Bepaal het aantal pagina´s wat u wilt hebben en wat er op komt. In het algemeen, zal de startpagina de pagina zijn waar uw recente blogberichten op staan. Een pagina moet gemaakt worden waar over de blog gaat. De rest is aan u. Weest creatief, maar onthoudt dat u aan uw onderwerp vast moet houden. Dwaal niet te ver af.

Tip 3 Produceer een goede grondslag van de inhoud. Het is een goed idee om dit eerst te doen, alvorens de blog te creeren. Als u veel tekst heeft, kunt u uw blog wezenlijk maken voordat het zelfs uitgebracht is. Probeer om tenminste 5 tot 10 blogvermeldingen te hebben voor de lancering.

Tip 4 Maak de blog. Als u net begint, is het een goed idee om een gratis blog te krijgen van plaatsen zoals LiveJournal of Blogger. Besteedt een dag om uw blog te ontwikkelen en te creeren. Het uiterlijk en de uitstraling moeten overeenkomen met hetgeen waar de blog over gaat. Onthoudt uw doelgroep als u het ontwerp creeert. De pagina´s en de eerste blogvermeldingen moeten die dag gereed zijn.

Tip 5 Adverteer uw blog. Laat mensen weten dat het bestaat. Ga naar Craiglist, Facebook en MySpace om het naar buiten te brengen. Dit zijn allemaal veel bezochte webstes, welke geweldig zijn om te adverteren. U kunt ook naar de bloggemeenschappen gaan zoals BlogCatalog om meer mensen er over te laten weten.

Tip 6 Laat de blog verkend worden door zoekmachines. U kunt naar de meeste zoekmachines gaan en verzoeken of uw blog door hen verkend wordt. Dit zal u helpen om meer bezoekers te genereren. Als mensen zoeken, hebben zij de kans om uw blog te noteren op hun resultaten.

Tip 7 Werk uw blog dagelijks bij. Het is aanvaardbaar om het een keer per dag bij te werken, maar streef naar meer. Blogs welke vier tot zes keer per dag bijgewerkt worden zijn degenen welke populair worden. Als u worstelt om elke dag met tekst te komen, neem dan het weekend om uw blogartikel tijdsschema te plannen. Als die dagen komen zult u weten waarover te schrijven. U kunt elke week wijden aan een nieuw onderwerp binnenin uw onderwerpengebied of doe elke dag verschillende onderwerpen. Elk blog is verschillend.

Tip 8 Laat uw kijkers deelnemen. Geef iedereen de kans om commentaar te geven. U kunt ze matigen, maar sommige mensen houden er niet van om hun emailadres in het commentaarformulier te zetten. Andere dingen zoals, forums, quizzen en enquetes zijn geweldig voor blogs. Uw kijkers zullen plezier hebben en meer tijd op uw blog besteden.Plaats een reactie