Hoe een email versturen?


Hoe een email versturen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kies een e-mail provider. Als je thuis al internet toegang hebt, dan biedt jouw Internet Services Provider (zoals AOL, Comcast, etc.) een e-mail account aan. Tevens kan het zijn dat je al een e-mail adres gekregen hebt via jouw school of werkgever. Zo niet dan zijn er talloze gratis e-mail providers zoals Yahoo!, Hotmail, Gmail en vele anderen. Zie aan de onderkant van de pagina onder het rubriek Resources om een gratis e-mail provider te zoeken.

Stap 2: Maak een account aan. Om een account bij een e-mail provider aan te maken, moet je waarschijnlijk jouw naam, adres, telefoonnummer leeftijd of geboortedatum en eventueel verdere persoonlijke informatie verschaffen.

Stap 3: Kies een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als onderdeel van het registreren zal je gevraagd worden om een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Jouw gebruikersnaam wordt onderdeel van jouw e-mail adres. Dus als jouw e-mail provider miscemailprovider is en je hebt “ikbeneenhunk” als gebruikersnaam gekozen, dan zal je nieuwe e-mail adres ikbeneenhunk@miscemailprovider.com luiden.

Stap 4: Meld je aan in jouw account. Wanneer je e-mail account geregistreerd is, ga dan naar de hoofd pagina van jouw e-mail provider. Je zult gevraagd worden om je aan te melden door je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Stap 5: Open een nieuw e-mail venster. Op de hoofd pagina van jouw e-mail pagina zal er een knop zijn waar je op kunt klikken om een nieuw e-mail bericht te openen. Deze knop kan afhankelijk van jouw e-mail provider verschillende titels hebben zoals onder andere “Nieuw bericht”, “Nieuw bericht samenstellen”, “Nieuwe E-mail schrijven” of “Nieuwe E-mail”.

Stap 6: Vul het e-mail adres in van de ontvanger. Het eerste veld in jouw lege e-mail venster zal het “Naar:” veld zijn. Vul het volledige e-mail adres in van de ontvanger. Als je wilt dat de e-mail naar meerdere ontvangers verstuurd wordt, onderscheid dan elk e-mail adres met een komma.

Stap 7: Vul een onderwerp in (niet verplicht). Het volgende lege veld zal het onderwerp veld zijn. Dit is waar je een woord of een zin kunt invullen om de ontvanger een idee te geven waarover jouw e-mail zal gaan. Als je geen onderwerp wilt gebruiken, dan zal de e-mail aankomen met de titel “Geen onderwerp” of er is zelfs helemaal niets te zien in het onderwerp veld.

Stap 8: Schrijf de e-mail. Onder het onderwerp veld is een groot leeg tekstveld. Dit is waar je de inhoud (de body) van de e-mail schrijft.

Stap 9: Druk op de knop “Verzenden”. Wanneer je klaar bent met het schrijven van de e-mail en je hebt de e-mail gecontroleerd op spelling of zo vaak als jij nodig vindt doorgelezen, dan hoef je slechts op de “Verzenden” knop te drukken om deze te versturen. Afhankelijk van jouw provider en de provider van de ontvanger kan de e-mail of meteen aankomen of een aantal minuten op zich laten wachten.Plaats een reactie