Hoe een PDF document maken?


PDF staat voor Portable Document Format of File Het is een platformonafhankelijk formaat en kan alle mogelijke informatie over een bepaald bestand opslaan (bijvoorbeeld lettertypen achtergrond foto’s etc).

Om ze zelf te maken heb je verschillende opties:

Ofwel koop je de software van Adobe. Deze heet Acrobat en kan je hier vinden. http://www.adobe.com/nl/products/acrobat/ . De software is echter duur en particulieren kopen deze zelden. Vaak zijn het bedrijven en particulieren met professionele doeleinden die het kopen.

Een (gratis) alternatief voor zij onder ons die er geen 100en dollars voor over hebben, vinden we in de open source software. Een programma dat ik altijd gebruik om PDF bestanden te maken is PDF Creater dat je hier vindt: http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/

Nadat je dit programma geïnstalleerd hebt, heb je er bij je printers blijkbaar een printer bij, maar men spreekt van een virtuele printer. Om een PDF te maken ga je naar het menu afdrukken in het programma waarin je aan het werken bent. Daar selecteer je de PDF printer en enkele tellen later krijg je een nieuw dialoogvenster die je vraagt hoe de PDF moet gaan heten.

PDF Creator is naar eigen keuze in te stellen, afhankelijk van je behoeften. Meer informatie hierover zul je op de website moeten opzoeken, maar voor het gewone particuliere gebruik zijn de standaard instellingen meer dan voldoende.

Let wel: Voor professionele doeleinden (PDF’s die naar een drukker moeten bijvoorbeeld) is dit programma niet geschikt.Plaats een reactie