Hoe krijg ik inspiratie?


Hoe krijg ik inspiratie? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Verbreed je horizon. Lees nieuwe boeken en ga naar nieuwe plaatsen om nieuwe ervaringen op te doen die je misschien inspireren. Ga naar de bibliotheek en blader door de kunst geschiedenis boeken, oude sprookjes (kijk naar de afbeeldingen) en lees verhalen over traditionele kennis en legendes. Dit zal je verbeelding op gang brengen en je inspireren om een verfborstel op te nemen of ander gerei van je genre van kunst.

Tip 2. Krimp het in. Kijk naar dingen op microscopisch niveau of vergroot niveau om al het mooie te zien dat de natuur biedt voor de artiest. Kijk zorgvuldig naar klare foto’s van dieren, insecten of zelfs microscopische bacterie om nieuwe kleuren te zien, overweeg verschillende composities en zet jezelf voor een uitdaging.

Tip 3. Laat je door een poet inspireren. Blader door bekende poëzie of citaten over liefde, vriendschap en de natuur om je muze te vinden. Sluit je ogen en denk over de schoonheid van de woorden, en probeer het beeld te schilderen dat in je verbeelding komt.

Tip 4. Gebruik geleide verbeelding. Geleide verbeelding is een techniek waar mensen door een verhaal geleid worden door gebruik van woorden en afbeeldingen. Dit is bedoeld om hun aan te sporen om zich te uiten door middel van woorden, kunst of muziek. Mensen hebben met succes geleide verbeelding gebruikt om depressies en angst te overkomen, maar je kan deze technieken ook gebruiken om van je artiesten block af te komen.

Tip 5. Ga naar een kunst beurs. Niets geeft meer inspiratie dan het werk van anderen te zien, en je kan enkele echte unieke stukken zien en nieuwe vinden om je op gang te brengen. Als je een schilder bent, ben je misschien geïnspireerd om collage werk te proberen; een beeldhouwer kan proberen juwelen te maken! Wees geïnspireerd door het genie van anderen in de artistieke gemeenschap en laat je verbeelding de vrije loop.Plaats een reactie