Hoe koekjes bakken?


Hoe koekjes bakken? Wij zochten het voor je uit:

2 ¼ kopjes patentbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
250 ml boter
3/4 kopje suiker
3/4 kopje bastaard suiker
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren
1 2/3 kopjes chocolade stukjes
1 kopje gemalen noten (optioneel)

Stap 1 Warm de oven voor op 190 graden Celsius

Stap 2 Zift de bakpoeder en zout met de bloem

Stap 3 Voeg de boter, de suiker en de bastaardsuiker samen in een grote kom. Klop het mengsel op totdat het glad en romig is.

Stap 4 Voeg de vanille extract toe. Roer totdat het er goed doorheen gemengd is.

Stap 5 Voeg de eieren één voor één toe. Klop het mengsel nu op de volste snelheid stand totdat het volledig is gemengd met de rest van het beslag.

Stap 6 Voeg het beslag, half kopje per keer, toe aan de bloem.

Stap 7 Voeg de chocolade stukjes en eventueel gemalen nootjes toe. Roer deze met een lepel door het beslag heen in plaats van een staafmixer zodat ze oorspronkelijke vorm houden.

Stap 8 Plaats het deeg, één eetlepel per koekje, op een bakschaal. Je kunt er ook voor kiezen om een groot verjaardags koekje te maken door het gehele beslag evenredig over het bakschaal te verdelen.. Leg op het bakschaal een bakvel zodat het makkelijker is om de koekje(s) over te plaatsen naar een kom of naar een houten plank om deze verder te versieren.

Stap 9 De kleine koekjes hebben 9 tot 11 minuten in de oven nodig. Een groot verjaardagskoekje heeft misschien een aantal minuten langer nodig om goudbruin gebakken te worden.

Stap 10 Haal de koekjes uit de oven en laat deze twee tot drie minute in de bakschaal afkoelen totdat ze wat harder zijn geworden. Daarna kun je de koekjes overplaatsen naar een ovenrek om deze verder te laten afkoelen.

Stap 11: Wanneer het verjaardagskoekje volledig is afgekoeld kun je, indien je dat wilt, glazuur aanbrengen.Plaats een reactie