Hoe klimop verdelgen?


Hoe klimop verdelgen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Trek handschoenen aan voor bescherming tegen snijwonden, krassen en (gif)sumak.

Stap 2: Verwijder de sumak struiken van boomstammen en gebouwen door de struiken vanaf de wortels af te knippen. Trek daarna zoveel mogelijk struiken van verticale oppervlakken af.

Stap 3: Overweeg of je de rest van de sumak planten fysiek wilt verwijderen of als je liever chemicaliƫn gebruikt om de planten dood te maken. Fysiek verwijderen kost meer tijd en vereist meer fysieke inspanning dan het gebruiken van een pesticide maar het doet minder schade aan planten in de omgeving en veroorzaakt minder schade aan de natuur.

Stap 4: Verwijder planten fysiek door deze uit de grond te trekken. Trek zoveel mogelijk van de wortel als mogelijk uit de grond om te voorkomen dat deze terug groeien. Tuinders die ervoor kiezen om planten fysiek uit de grond te trekken zullen in sommige gevallen deze planten meerdere keren uit de grond moeten trekken aangezien deze uit overgebleven wortelen terug blijven groeien.

Stap 5: Schoffel nadat je de struiken hebt verwijdert deze plekken in de tuin met een hark om zo de wortelen van de plant op te rakelen.

Stap 6: Bewerk de simuk op de grond met herbicide. Herbiciden kunnen simuk struiken dood maken wanneer deze over de bladeren worden gegoten en dat deze ook gebruikt kunnen worden om de planten zelf te doden wanneer de stammen zelf hiermee bewerkt worden. Het is ook mogelijk om het huishoudmiddel Borax te gebruiken om de planten te doden. Sommige tuinders gebruiken liever Borax dan pesticiden omdat deze uit natuurlijke mineralen bestaat. Er wordt aangeraden om 10 ons Borax met 4 ons warm water te mengen en dit mengsel op te lossen in ongeveer 10 liter water voor iedere 100 meter met simuk struiken. tuinders die ervoor kiezen om pesticiden te gebruiken kunnen de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende pesticide volgen.Plaats een reactie