Hoe kleding ontwerpen?


Hoe kleding ontwerpen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Blijf op de hoogte van de laatste trends wanneer je jouw eigen kleding aan het ontwerpen bent. Modebladen zijn een prima plek om een gevoel te krijgen wat voor soort ontwerpen dit seizoen in zijn en wat voor soort ontwerpen dit seizoen uit zijn. Neem en kijkje wat de bekende mode ontwerpers maken voor de catwalk. Als een ontwerper moet je niet proberen andere ontwerpers na te bootsen maar juist geïnspireerd raken door hun werk zodat je je eigen, originele ontwerpen kunt maken.

Stap 2: Gebruik een schetsboek en een aantal kleurpotloden om te beginnen met het schetsen van je eigen ontwerpen. Wees niet bang om te experimenteren. De meeste ontwerpers zoeken naar hun eigen unieke stijl die typerend voor hun kleding is wanneer zij kleding ontwerpen.

Stap 3: Gebruik een computerprogramma zoals PhotoShop of Corel Painter om de kledingontwerpen te verfijnen. Een ander programma dat misschien interessant is, is Virtual Fashion. Dit programma geeft je de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te maken met behulp van CGI modellen. Er zijn een hoop andere programma’s die je kunnen helpen met het ontwerpen van kleding zoals bijvoorbeeld Digital Fashions Pro. Virtual Fashion is echter het meest veelzijdig en heeft de mogelijkheid om modellen die door andere bedrijven zijn gemaakt te importeren.

stap 4: Je kunt er voor kiezen om zelf jouw kleding te naaien of je kunt een naaister inhuren om de kleding voor jou te naaien. Als je weet hoe je kleding met de hand of met een naaimachine kunt naaien, kun je aan je eigen ontwerpen werken en bekijken hoe deze op een echt model of mannequin eruit zien. Het is een goed idee om eerst gebruik te maken van pinnen of draad om jouw kledingstuk te rijgen wanneer je nog bezig bent met het kledingstuk te verfijnen en de juiste maat te vinden.

Stap 5: Breid je kennis en vaardigheden uit door je voor een cursus ontwerpen in te schrijven. Vele scholen bieden modules in kleding ontwerpen aan. Je zult in de meeste gevallen een portfolio met ontwerpen moeten aan leveren. Daarnaast kunnen er aanvullende toelatingseisen zijn. Dit is een geweldige manier om in een creatieve omgeving met andere kleding ontwerpers meer over het ontwerpen van kleding te leren.Plaats een reactie