Hoe verwijder je kaarsvet uit kleding?


kaarsvet

Heel vervelend wanneer er kaarsvet juist op dat leuke bloesje valt. Maar niet getreurd, het is heel makkelijk te verwijderen als je weet hoe.

Je laat het kaarsvet drogen en vervolgens pulk je de grove stukjes van de kleding af. Nu heb je nog die donkere vette plek over.
Dit bedek je met bruin inpakpapier (of ander absorberend papier) en je strijkt erover met een warm strijkijzer. Voila, het resterende kaarsvet wordt nu opgenomen in het papier en je kleding is weer zo goed als nieuw!

Werkt ook op tapijt en andere textiel.8 Reacties

 1. mieke says:

  zoals ik zelf ook al had doorgemaild, kan je dit ook doen met gewone keukenrol en kan je dit ook gebruken op vast tapijt en zelfs op tegelvloeren.

 2. Elwin Breugelmans says:

  Kaarsvet kun je uit kleding krijgen door het een nacht in de diepvries te stoppen.
  Je kan het vet dat hard geworden is er zo afbreken.

 3. van rie freddy says:

  gewoon laten opstijven, een paar minuten is al voldoende ( een na

 4. van rie freddy says:

  gewoon laten opstijven, een paar minuten is voldoende, 1 nacht in de ijskast is echt niet nodig 🙁
  dan moet u een stuk krantenpapier op de vlek leggen en er met een lauw strijkijzer over wrijven : het ingedrongen vet zal smelten en aan het papier blijven hangen
  daarna wast u gewoon uw kledingstuk of stof in de wasmachine of met de hand !

 5. cis says:

  Tot mijn spijt is de vetvlek er bij mij nooit helemaal uit met de strijkmethode, er blijf nog altijd een vettige vlek over in de stof die moeilijk te verwijderen is.
  Hoe doe je die er dan uit.
  Mischien met dreft zoals ook beschreven op deze site?

 6. gggggg says:

  ja die tip is best handing ja

 7. Eddy 1955 says:

  Op mijn tafel ligt een gloednieuw textiel tafelkleed,nog nooit gewassen dus! Gisteren was ik aan het klooien met theelichtjes,(van het ene in het anderee gieten..) en u raad het al , een behoorlijke geut op het tafelkleed gegoten…een dikke kraag vanmorgen,afgeschraapt met aardappelmesje,dan het tafelkleed 2x met behoorlijk heet water en een goeie schep vanish crystal white in de handwas en daarna in de machine(60°) met dash… en JA hoor,brandschoon! niks meer aan te merken!ligt nu alweer mooi gestreken op tafel 😉
  mvg.
  man van 57 🙂

 8. Janita says:

  Bij mij gaat de vet vlek ook niet geheel uit de kleding met de strijkijzer en wc papier. (hij was best groot) nu blijft er een lichtbruine vet vlek over. (rode karsevet, op groen trui’tje). Ik had de strijkijzer niet te heet.

  Las op een andere site dit nooit te doen met kleding omdat je een deel van het vet juist in de kleding penetreert.

  Ik heb het afgespoeld met warm water. Ook dit hielp niet. Ik ben bang dat als ik het in de wasmachine doe ik allemaal kleine olievlekjes krijg..

Plaats een reactie