Hoe kippenhok bouwen?


Hoe kippenhok bouwen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bouw het kippenhok op een manier zodat de voorkant en het tuingebied naar het zuiden toe gericht staan. Laat het dak van het kippenhoek licht hellen zodat regenwater niet over de deur heen sijpelt.

Stap 2: Bedek alle ramen goed met kippengaas om roofdieren buiten te houden. Je kunt er voor kiezen om schuifbare glazen ramen te gebruiken om zo de openingen volledig af te sluiten maar nog steeds lichtinval te krijgen.

Stap 3: Hang een slot op de deur zodat je het hok indien nodig kunt afsluiten.

Stap 4: Monteer nestkastjes en roesten langs de muren van het kippenhok. De roesten moeten ongeveer 90 – 120 cm van de grond af staan. Vul de nestkastjes met stro.

Stap 5: Omhein de tuin met kippengaas of ander omheiningsmateriaal. De omheining moet minstens 1.2 meter hoog zijn. Graaf de omheining 30 cm diep de grond in en zorg dat deze van de tuin af staat. Hierdoor voorkom je dat roofdieren hun weg de tuin in graven.

Stap 6: Bedek het gebied van de tuin met een net om te voorkomen dat haviken en uilen het op de kippen gemunt hebben. Je kunt ook gierst of ander hoog gras in de tuin laten groeien om de kippen beschutting te geven.

Stap 7: Hang de voederbakken en de watertanks in de tuin zodat de bakken ongeveer ter hoogte van de rug van de kippen geplaatst zijn. Door de voerderbakken van de grond af te houden voorkom je dat de kippen vuil in hun voedsel en water meesleuren.Plaats een reactie