Hoe kan je je ouders overhalen?


Hoe kan je je ouders overhalen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Wacht op het juiste moment. Vraag niet iets aan je moeder als ze juist binnenstapt van een zware dag op kantoor. Geef haar wat tijd om te ontspannen en rustig te worden. Als ze moe is, honger heeft of slecht gehumeurd is, stel de vragen dan uit.

Tip 2. Spaar enkele dollars bij elkaar voor jij je moeder probeert te overhalen. Als dat wat je wilt geld kost, spaar je zakgeld dan. Laat haar weten hoeveel jij kan inbrengen voor hetgene je wil, zo zal ze je bereidheid merken.

Tip 3. Wees verdienstelijk naar wat je vraagt. Je moeder overhalen zal gemakkelijker zijn als ze voelt dat je het verdient. Indien je op school in de problemen bent geraakt of thuis niet meehelpt maak je waarschijnlijk geen kans.

Tip 4. Vraag het op een vriendelijke manier en wees dankbaar. Eis niet dat je krijgt waar je om vraagt en begin er niet over te zeuren. De macht om iemand te overhalen werkt het best als je het op een respectvolle manier vraagt.

Tip 5. Begin met een redelijk verzoek. Onthoud dat als je iets onredelijk aan je moeder vraagt het antwoord waarschijnlijk nee zal zijn. Wees realistisch en zoek een compromis voor je het vraagt.

Tip 6. Toon aan moeder dat je bekwaam bent en kan omgaan met hetgene je probeert te vragen. Indien je een mobiele telefoon wil en je weet dat je een grotere kans maakt er een te krijgen als je kan meehelpen het te betalen, vraag haar dan om meer karweien en je zakgeld te verhogen.5 Reacties

 1. josine says:

  heee
  ik heb een goede manier hoe je ouders kan overhalen om iets te krijgen of iets te doen
  1. een dienblad mooi versiert met voor allebij de ouders een mooi zelf geschreven gedicht minimaal 1 kantje of een halve.. .maar ouders vinden altijd dat je talent heb in iedergeval moet je het dienblad mooi versieren met bloemen enoz
  ook vinden ouder het lekker om koffie te drinken.
  dus op het dienblad met 2 gedichten en bloemen op het dienblad komt ook koffie erbij
  en een bakje fruit met slagroom er bij..
  maar ja op welk moment doe je dat?
  nou, dat doe je op het moment dat je heb afgeruimd.. en dat je ouders naar buiten al een kopje koffie hebben dan als ze daar 2 minuten zitten ongeveer dan doe zacht de deur op slot en maak je het dienblad met:
  1. 2 zelfgeschreven gedichten
  2. 2 koffie als ze dat lusten en anders iets anders
  3. mooie bloemen op het dienblad
  4. fruit met slagroom
  dat moet wel in een snel tempo want anders willen je ouders bijvoorbeeld naar binnen en dat kan dan niet omdat je dan nog bezig ben.
  en dan worden ze boos op jou en dan lukt het zo iezo niet meer miss. wel nooit meer.
  ook moet je het niet al te laat vragen. want dan worden je ouders moe en ze willen dan ook meestal dat op tijd in je bed ligt:(
  veel succes. en hopelijk heb je iets aan deze uitleg
  PS;als ik ies wil dan doe ik het zo
  en 8 van de10x mag het dan dus het werkt echt super goed!!!!!!!!!!!
  doei xxx josine theulen 🙂

 2. amber says:

  hoe kan ik mijn ouders overhalen om iemand te laten slapen hier met oud en nieuw? mijn moeder zegt dat er iemand mag komen en ook dat niemand na 12 nog naar huis moet fietsen in zijn eentje maar ze mag niet blijven slapen ?….. echt irritant want er mag nooit iemand blijven slapen omdat ik te jong ben ofzo help me alsjeblieft

 3. esmee says:

  Hi ik ben Esmee en ik krijg op mijn verjaardag de iphone 5s maar ik wil hem eerder en omdat mijn andere telefoon in de wc is gevallen verveel ik me nog drie maanden dood! En helaas heb ik voordat ik dit heb gelzen, gezeurd bij mijn ouders! kan ik hier nog wat aan doen

 4. Fli says:

  Hoi
  ik zit met een groot probleem!!!! Ik en mijn vriendin willen iets leuks gaan doen maar mijn mama wil dat absoluut niet ze wil dat we gewoon thuisblijven!!! Help, wat moet ik doen???

 5. MENS MET LAPTOP PROBLEEM says:

  Hey
  Van mijn ouders mag ik mijn laptop niet op mijn kamer hebben. alleen op de benedenverdieping. ik heb al meerdere keren gevraagd of ik die gwn in mn kamer mag.(mijn ouders klagen altijd dat ik stil moet zijn als ik game, maar als ik doodga ofzo roep ik altijd XD) dat lukte niet. Weet iemand een manier om mijn ouders over te halen?

Plaats een reactie