Hoe kan ik zien dat mijn kat zwanger is?


Hoe kan ik zien dat mijn kat zwanger is? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Begin voor symptomen van zwangerschap te kijken als de krolsheid van de kat stopt. Een van de eerste symptomen is het plotseling stoppen van haar krolsheid. Indien je dit opmerkt, blijf dan kijken voor andere symptomen.

Tip 2. Merk op als haar tepels zwellen. Een zwangere kat heeft gezwollen tepels dat roder in kleur worden. Dit komt voor in het begin stadium van de zwangerschap.

Tip 3. Kijk naar haar eetlust. De kat begint voor drie├źn te eten en heeft daarvoor opflakkeringen in eetlust.

Tip 4. Voel aan de buik van de kat. Indien je begin symptomen van zwangerschap opmerkt, voel dan regelmatig aan de buik van de kat. Haar buik zal beginnen zwellen vanaf de 5de week en dikker worden tot ze uiteindelijk haar jongen werpt. Een zwangere kat wordt ook molliger aan de zijkanten van het achter lichaam.

Tip 5. Kijk of haar gedrag is veranderd. Een zwangere kat vraagt vaak om meer genegenheid.

Tip 6. Hou een oogje in het zeil op een kat met zwangerschap symptomen om te kijken of ze begint te nesten. In het laatste stadium van de zwangerschap zal de kat een stille, veilige plaats beginnen voorbereiden voor haar jongen te werpen. Als ze haar wegsteekt in een hoek of onder een bed, is zwangerschap waarschijnlijk naderend.Plaats een reactie