Hoe kan ik iemand overtuigen?


Hoe kan ik iemand overtuigen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Doe het huiswerk. Zorg ervoor dat u uw eigen standpunt begrijpt. Als u gaat proberen om iemand die ervan te overtuigen dat de Eiffeltoren groter is dan de Statue of Liberty, kom eerst achter de feiten, ga niet uit van veronderstellingen. Laat ze niet terug gaan en bewijzen dat je verkeerd.

Tip 2. Leer het veld kennen. Voor bepaalde gebieden moet u meer dan alleen de feiten weten, zoals sommige onderwerpen die subjectief zijn. Bijvoorbeeld, als u iemand ervan wilde overtuigen dat de Statue of Liberty mooier was dan de Eiffeltoren moet u genoeg over architectuur en esthetiek weten om te discussiĆ«ren over dat onderwerp, evenals de feiten, zoals hoe lang ze zijn. Als u iets verkoopt, zoals een auto, moet u alles wat er te weten valt weten over de auto die u verkoopt. Ook moet u alles over de andere auto’s die in concurrentie staan met uw voertuig leren kennen.

Tip 3. Betrek de persoon beleefd. Houd oogcontact waar mogelijk, maar wees er niet vervelend over.

Tip 4. Creƫer wederzijds respect. U zult nooit iemand van iets kunnen overtuigen als ze denken dat u ze niet respecteert, dus laat de persoon zien dat u hem respecteert en goed genoeg bent om hun respect te winnen.

Tip 5. Win vertrouwen. Om mensen te overtuigen van de meeste dingen zult u hun vertrouwen nodig hebben. Ze hoeven u niet te vertrouwen als een persoon, maar ze moeten wel vertrouwen dat wat u zegt zinvol is, dat u uw “zaak” kent. De beste manier om dit te doen is uw huiswerk maken en veldwerk, op die manier weet u veel over het onderwerp.

Tip 6. Luister goed naar wat uw debat partner te zeggen heeft. Reageer zorgvuldig op hun standpunt.

Tip 7. Wanneer u kunt, geef een goede onderbouwing met echte feiten voor alles dat u zegt. Liegen zal alleen iemand overtuigen totdat ze achter de leugen komen, dan zult u nooit in staat zijn om ze weer te overtuigen van wat dan ook.

Tip 8. Wees bereid om te overtuigen. Soms kan het aanvaarden van een punt van de andere persoon en ze wijzen dat u zich kan bedenken wanneer u fout bent zal hen helpen hetzelfde te zijn, en hun van mening laten veranderen over het onderwerp die u belangrijk vindt.Plaats een reactie