Hoe je huis beveiligen tegen inbraak?


Hoe je huis beveiligen tegen inbraak? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Het beveiligen van deuren die naar buiten toe leiden is ontzettend belangrijk. Het hebben van beveiligde sloten op alle buitengaande deuren is cruciaal om jouw huis zo veilig mogelijk te houden. Het op slot doen van deze deuren wanneer je he thuis verlaat verzekert je ervan dat alleen jij en familieleden je huis in- en uit kunnen gaan. Het op slot doen van deuren wanneer je thuis bent creëert extra veiligheid in je huis. Insteeksloten moeten over een schoot van 2,5 cm beschikken. Doorkijk gaten moeten geplaatst worden op een hoogte waarbij iedereen in het huishouden, ook kinderen er door heen kunnen kijken. Glazen schuifdeuren moeten een tweede vergrendeling of blokkade bevatten die voorkomt dat de deur open geschoven kan worden voor het geval het slot opengebroken is. Dit kan een eenvoudige oplossing zoals bijv. het schuiven van een grote houten plug of een bezem in de binnenste baan van de schuifdeur zodat deze niet opengeschoven kan worden. Het plakken van stickers van beveiligingsbedrijven helpt met het voorkomen van een inbraak omdat criminelen vrezen voor het inschakelen van een alarmsysteem.

Tip 2: Zorg er niet voor dat je voor het beveiligen van je woning tegen een potentiële inbraak de ramen vergeet. Secundaire blokkades zijn sterk aan te raden en dan met name met warm weer want dan komt het voor dat ramen open blijven staan om koude lucht binnen te laten. Voor verticale ramen kun je voor een blokkade een pin door het frame van het raam installeren. Voor horizontale ramen kun je een goedkope plug gebruiken om te voorkomen dat het raam verder dan een bepaald punt wordt geopend. Een goede afstand om aan te houden wanneer je een raam open wilt houden maar criminelen buiten wilt houden is 15 cm. Daarnaast helpt het plakken van stickers van beveiligingsbedrijven opnieuw met het voorkomen dat criminelen de woning proberen te betreden.

Tip 3: Door de entreehal altijd goed verlicht te houden of lampen met een bewegingssensor te installeren verbeter je de veiligheid van je huis. Criminelen sluipen graag naar plekken waar ze niet zichtbaar zijn dus als alle toegankelijke gebieden in je huis opgelicht zijn of oplichten wanneer je in de buurt komt, kan het helpen met het veiliger maken van je huis. Wanneer je weg bent, stel dan een aantal lichten binnenhuis in op een timer. Hierdoor kun je een sommige criminelen voor de gek houden en hen laten denken dat er iemand thuis omdat ze het licht op een moment in de dag uit zien gaan en op een ander moment weer aan zien gaan.

Tip 4: Het installeren van een alarmsysteem kan zeker haar investering waard zijn. Zoals eerder aangegeven zijn zelfs de stickers alleen al genoeg om sommige criminelen op afstand te houden. Er zijn doe-het-zelf alarmsystemen die je kunt aanschaffen en installeren. Deze alarmsystemen maken meestal lawaai wanneer de woning gecomprimeerd is. Een alarmsysteem dat door een bedrijf wordt geïnstalleerd bevat meestal een dienst waarbij het bedrijf en hulpdiensten op de hoogte worden gesteld wanneer de woning gecomprimeerd is. Beide systemen helpen met het voorkomen dat criminelen je huis inbreken.Plaats een reactie